söndag 15 augusti 2010

Kommunikationer, ännu en gång


Debattartikel införd i Nacka Värmdö Posten den 20 juli 2010

Debatt: Kommunikationerna måste förbättras

DEBATT 11:00 | 20 juli Kommunikationerna till och från Värmdö kräver politiskt engagemang för att de ska bli bättre, skriver Värmdöcentern.
Ett minimikrav i detta sammanhang är en ny Skurubro som är avgiftsfri. Värmdöborna ska inte behöva betala för att ta sig hem. Den utpressningsliknande förhandlingsteknik som nu används är inte acceptabel.

Det finns inte något samtycke från Värmdös sida till en avgiftsfinansiering av Skurubron. För bilisterna krävs det dessutom två filer hela vägen mellan Nacka och Mölnvik.

Som det är nu skapas det på enfältsavsnitten trafikproppar. Detta måste avhjälpas och det så skyndsamt som möjligt. Skulle det visa sig vara tekniskt och/eller ekonomiskt ogenomförbart bör det införas reversibla tvåfältslösningar som på ”Grisslingerakan”. VärmdöCentern kommer aktivt att driva denna fråga för att därigenom skapa bättre förbindelser för Värmdöborna.

Ett annat område som kräver bättre lösningar är Slussen. Den lösning som nyligen klubbades i Stockholms stadshus är oacceptabel för oss Värmdöbor. Inte nog med att förslaget kommer att skapa trafikkaos under minst 8 år. Trafiklösningen vad gäller bussarna är riktigt dålig. Det finns ett förslag som är bra vad gäller Slussen. Det är knutpunkt Slussen, www.knutpunktslussen.se

Med detta förslag skulle trafikkaoset kunna begränsas till cirka två år. Dessutom får busstrafiken bättre förutsättningar, vilket är viktigt inte minst för våra ungdomar.

Vi Värmdöpolitiker måste våga ryta till mot storebröderna i Stockholms stadshus. Slussenfrågan är inte bara en fråga för Stockholmare. Det är en fråga för hela regionen.

För VärmdöCentern
Henrik Paulsen, Stefan Mårtensson, Lars Liedegren, Krister Malmqvist, Louise Paulsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar